Anička ma pravdu: Zaveďme cenzuru a bude nam fajně

15.09.2013 11:48

Ti prašti chartysti, to je užasna partyja. Kdybyzme je neměli, tak byzme si je museli vymyslet. Borak Anička, kera cele roky po podepsani Charty 77 moc dobře věděla, co to je cenzura, se dneska stala taky otlukacim pajtašem pote, co v jakemsik rozhovoru napsala, že je zase třeba cenzurovat medyja aji lidi

Přitom ma naprostu pravdu.

Kdyby totiž v roce 1977 nebyla cenzura, pak by se všeci okamžitě dozvěděli, jak zni texty charty. A naraz by se zjistilo, že plno textu je zbytečnych, bo jim nikdo nerozumi. Zeberte si třeba věty z prosluleho dopisu Havla Husakovi (1975): "...mluvím o estetice banality zabydlené v dimenzích bodré maloměšťácké morálky; o sentimentální filo­zofii sousedské humanity; o kuchyňské žovialitě; o provinciální koncepci světa, založené na víře v jeho celkové dobráctví; mluvím o té estetice, jejíž páteří je kult rozšafné průměrnosti, stojící na funda­mentu zatuchlého nacionálního sebeuspokojení, řízený principem rozmělnění, zdrobnění a uhlazení, a vyúsťující posléze do lživého optimismu té nejpo­kleslejší interpretace hesla „pravda vítězí“...

Tuž řekněte sami - mohl čemusik takemurozumět synek z Hlučina? Proto podporovaly chartu stovky lidi, ale polsku Solidaritu miliony!

Tuž ani dneska temu textu nerozumim. A kdyby nebyla tenkrat cenzura, všeci lidi by si to přečetli a řikali si - "..no toto...škoda, že už nemame cenzuru..." A tak by nikdo tu Chartu 77 nebral važně, lidi by věděli, jake užasne věci piše třeba Vaclav Havel, ale tym padem by se ten synek nikdy nemohl stat prezidentem. Zlata cenzura!

Kdyby byla cenzura jako kdysik, furt by tady byli ti fajni Cygani, keři robili na stavbach, a nebyli by tady žadni Romi. My nechceme Romy, my chceme ty stare dobre Cygany!

Kajsik se prostě stala chyba, a Anička to vidi. "Za totače bylo fajně, zaveďme cenzuru", vola Anička.

Ale Anička, ruku na srdce, to už je dneska malo. Ty si tam sediš v Praglu a spolu s Petrem si žijete v takem mikroklimatu. 

Dneska už nestači znovuzavest cenzuru, dneska musime jit dal! A proto pojďme spolu realizovat hesla: "Válka je mír", "Svoboda je otroctvi", "Nevědomost je síla".

 

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty iFčil, doublethinker, Oceánie

 

Novinky

06.05.2014 20:36
Kdysik davno, a nebylo to vlastně až tak davno, visel v hospodě obraz cisařa pana. Pokud teda na něj nesraly muchy. Vlezli ste do knajpy, ze stěny na vas čuměl ten stary chlop, tlusta kelnerka vam deset minut čepovala pivo, a všude byl klid a mir.  Potom zmizel mir. Nedluho pote zmizel...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Kontakt

Ladislav Větvička, kandydat vět Knajpa Na Mexiku
742 85 Vřesina-Mexiko 194
ladislav.vetvicka@centrum.cz