Cely svět, včetně Burkina Fasa, zavidi Slovakum hokejove dresy

07.11.2013 00:35

To byste nevěřili, synci a děvuchy. Projižděl sem ztemnělyma ulicama Ougadougou, hlavniho města Burkiny Fasa. Štyrycetistupňove vedra přešly v přijemnu nočni pětadvacitku a tajak každy večer se zaplnily knajpy a bary. Ale cosik mi tu nehralo. Cosik bylo jinak. Bary, jinak plne rachotu a křiku Burkinofasanu, ožralych z vyborneho ležaku Fasan 12°, byly tiche a klidne. Vešel sem do sve oblibene knajpy U zlateho Fasa a okamžitě sem pochopil proč.

 

Desitky mistnich borcu s odevřenyma hubama užasem hleděly na televizni pořad Branky-hody-oštiepky, v kere pravě představovali nove slovenske hokejove dresy. Neuvěřitelny napad slovenskych kreatyvcu šokoval každeho. Taky napad neměl ani slavny prvni prezident Nawalagmba Maurice Yaméogo.

Tuž představte si. Slovenšti kreatyvci vymysleli, že misto takych obyčejnych vodorovnych čarek na drese budu vypsana slovutna slova slavne slovenske hymny.

Všeci věděli, že sem z Ostravy, a bo v Ostravě furt žije silna slovenska menšina, stal sem se milačkem knajpy U zlateho Fasa. Všem sem musel vysvětlovat, jaka je to nadherna země, to Slovensko, no skoro druhe Švycarsko. Vysvětloval sem, jaky je rozdil mezi Tatrovku a Tatrama, proč nad Saharou nemožu hromy divobiť, proč ožije Slovak, když bratia zastavia hromy a jak je možne, že Slovensko dodneška tvrdě spalo.

Tuž synci a děvuchy, nevim jak vy, ale ja sem na ty vaše dresy hrdy. Někteři jini hlupi Česi, ty hnusne smějici se bestyje, by se vam třeba mohli smat a řikat, že čim blbějšiho prezidenta a vladu mate, tym vic se musite radovat aji z maličkosti. Ale ja ni. Ja to vidim pozityvně. Kdyby aji naši vymysleli take super dresy, mohli by po vyhranem utkani všeci naši hokejisti aji hymnu zabékat nahlas. Aji ti z kanadsko-amerycke NHL, keři už ju davno zapomněli. Stačilo by se podivat susedovi vedle na jeho usmoleny rukav.

Ladislav Větvička, hlasatel SME Ougadougou, Burkina Faso.

PS: Až mi budete nadavat, tak bez cenzury možete na fejsbučku tady.

 

Novinky

17.01.2014 14:24
Všecko ide podle planu. Multykulturně socialistycke učitelky, kere uči podle svatych zasad Frankfurtske školy, cpu do našich děcek multykulturně levicovy jed. A vy to ani netušite. Myslite si, že se vaše děcka uči ve škole čist, psat a počitat. Misto teho jim horem dolem cpu do hlav debility...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Kontakt

Ladislav Větvička, kandydat vět Knajpa Na Mexiku
742 85 Vřesina-Mexiko 194
ladislav.vetvicka@centrum.cz