Podpořte, prosim, 1Kč usporny rozpočet minystra Kaluska

18.12.2012 09:29

 

Napsal sem knižku. Robil sem na ni štyry roky, kura, tuž to je skoro celoživotni dilo. Kdybyste viděli, kolik tužek sem rozlamal a vypsal, kolik rumu s kolou aji rumu bez koly vypil, kolikrat sem usnul na stole pobryndanem rozlitym pivem, no hruza! 

Knižka se prodava za 299,-Kč. Tuž, neni to malo, ale počitejte sami. Tiskarňa stala kilo, velkoobchod a knihkupec chtěl 45%, to robi 149Kč, nakladatelovi stačilo 6Kč z vytisku a 14% DPH robi 42Kč. Zisk z jedne knižky, tedy 2kačky zdanim, zaplatim poplatky a ze zbyle 1,-Kč si žiju jak kral.

No ja, ale od přištiho roku Mira zveda DPH na 15%, takže z každe knižky, keru sem celu vymyslel, vyrobil a prodal za 299,-Kč, budu muset okamžitě berňaku odvest 45Kč. Takym opatřenim se ale od Silvestra dostavam do situace, kdy budu na každem vytisku jednu korunu v minusu a nebudu schopny platit Mirovi DPH v plne vyši.

Naprosto jasně si tak uvědomuju, že prodejem každe jednotlive knižky bych okradal statni rozpočet. Kdyby se knižka prodavala v milijardovych nakladach, mohl bych dokonce tento stat totalně zrujnovat.

Obracim se timto na všechny, keři citi zodpovědnost za to, co se robi s jejich daněma, aby mě podpořili, a to 1Kč za každy prodany vytisk. Tim dosahneme teho, že statni dluh, kery enem v přištim roce naskoči o dalšich 100 milijard, nebude prodejem moji knihy dale neuměrně zvyšovany.

Ladislav Větvička, poradce vlady rozpočtove odpovědnosti, Ateny.

Necenzurovana dyskuze tu.

 

Novinky

17.01.2014 14:24
Všecko ide podle planu. Multykulturně socialistycke učitelky, kere uči podle svatych zasad Frankfurtske školy, cpu do našich děcek multykulturně levicovy jed. A vy to ani netušite. Myslite si, že se vaše děcka uči ve škole čist, psat a počitat. Misto teho jim horem dolem cpu do hlav debility...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Kontakt

Ladislav Větvička, kandydat vět Knajpa Na Mexiku
742 85 Vřesina-Mexiko 194
ladislav.vetvicka@centrum.cz