Rada židovi Fischerovi, křesťanovi Kaluskovi a neznabohovi Mladkovi

10.10.2013 15:11

Moji zlati synci. Jak vas tak pozoruju, tak mate svoje osobni dluhy v pořadku. Žid, křesťan, nebo neznaboh, všeci si v tym umite zrobit pořadek. Bo přece nejste take hovada, abyste svoju rodinu zadlužili na desitky roku dopředu. Jak se ale dostanete do vidiny jakesik funkce, naraz je všecko jinak. Naraz plati uplně jine pravidla. Naraz dluh neni dluhem, nikoho to netrapi a z ciziho se rozhazuje nejvic.

S největši pravděpodobnosti bude jeden z vas minystrem pro finance na dalši štyry roky. Ono to už ale dluho trvat nebude, a cely ten vaš zadluženy system se rozsype tajak bakalova těžni věž v Paskově. A pak se už nebudete moct vymluvat, že vy nic, vy muzikanti. Abyste na tento vaš naplanovany cil nemuseli tak dluho čekat, mam pro vas jeden navrh.

Nedavno sem jel stopem přes Podkarpatsku Rus, a každy druhy řidič mě zval na panaka vodky. Tuž kura, řikam jim, jak je možne, že mame pět set roku stejnu hystoryju, kulturni kořeně, jak se temu řika, a vy namisto abyste mi nabidli domaci slivovicu, hruškovicu nebo meruňkovicu, tak mě zvete na unyfikovanu vodku bez chuti a bez zapachu?

A jeden z tych chytřejšich řidiču mi povida: "To maš tak, synku. Muj dědek uměl robit fajnu gořalku z ovoca, kere mu vyrostlo na zahradě. Jenže pak ste nas zradili a nechali Stalinovi. Ten odvedl všecky chlopy na frontu, a ty, keři cokoliv uměli, nechal postřilat v prvnich linyjach na Dukle. To byla prvni rana. A druha rana byla, když po valce přikazal, že z každeho ovocneho stroma musi majitel zaplatit daň. Za každy barak, za každu trnku, tešňu, jabloň, za každy metr čtverečni zahrady přikazal platit daň. On nebyl žadny tyran, on všecko robil legalně. Neodvedeš daně, pudeš do gulagu. Neodvedeš desatky, pudeš do gulagu. Nevstupiš do strany, zvedneme ti daně a desatky a pak pudeš do gulagu.

A tak, aby naši dědci, ti keři přežili, nešli do gulagu, tak všecky ovocne stromy pokacali. A od te doby se u nas pije vodka..."

Tuž, moji mili přišti minystři, tu je moja rada: Zaveďte nove daně.

A pak snad už konečně aji poslednimu dacanovi v poslednim baraku v Bradavicach dojde, jaci ste lumpi a skončite v přikopě pod pražskym mistodržitelstvim.


Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, Gosudarstvennoje Upravlenie Lagerov.

 

Novinky

04.06.2014 17:31
V pruběhu června bude synkum ve vladě předloženy materyjal, pomoci kereho bude navyšeny počet cyganu ve vladě, a to z nuly na několik. Je to materyjal, kery pochazi jednoznačně z myšlenkoveho schematu mojeho Mordoru, kery ma za ukol rozvratit statni zřizeni v Česku a EvroSajuzu.   Na...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Kontakt

Ladislav Větvička, kandydat vět Knajpa Na Mexiku
742 85 Vřesina-Mexiko 194
ladislav.vetvicka@centrum.cz