Zmateni jazyka

25.03.2013 14:36

Když sem odjižďal na měsični dovolenku do Přivoza - Cejlona, byl svět jasny a srozumitelny. Stačilo se naučit par slov, a věděli zme, o co jde. Když se řeklo daň, byla to daň. Když se řeklo konina, znamenalo to fajne maso. A když se řeklo hovado a parazit, znamenalo to hovado a parazit.

Od te doby, co sem se vratil, mam taky pocit, že svět se milovym krokem posunul směrem do hajzlu. Je to jak v posledním taženi bolševika někdy kolem roku 1984. V novem eurospiku slova ztratily nebo změnily svůj vyznam.

Když rudobolševicky tlusťoch, kery v životě nerobil nic jiného, než že byl placeny z dani, řekne o někom, že je parazit, znamena to, že ma na mysli člověka, kery se živi vlastnima rukama a myšlenkama. Když modrobolševicky tlusťoch řekne „snižime schodek narustani statniho rozpočtu“, neznamena to tež nic pozityvního. To enem oproti loňskym 100 zadluženym milijardam prošustrujem letos dalšich 99 milijard vytištěnych nekrytych papirku.

Když se před měsícem řeklo konina, znamenalo to buď sranda, anebo fajne, libove masičko lichokopytníka pro fajnšmekry. Dneska to je vysoce toxicka, nebezpečna přiměs, kera je současti všech rybich, kuřecich, hovězich, prasečich, žabich a šnečich vyrobku, a je třeba ju zlikvidovat v protichemickem oděvu.

Kdysik, když uřad přikazal občanovi povinně cosik zaplatit, jmenovalo se to poplatek nebo daň. V eurospiku, snad aby se občan nenaštval, se to dneska jmenuje pojištěni. Přesto všeci vime, že za svoje duchodove a zdravotni pojištěni dostaneme hovno. Na duchod si mame spořit sami a ve zdravotnictvi už neexistuje jediny lek, kery by byl z pojištěni plně hrazeny. Kaj su ty kecy o tym, že v každe kategoryji leku bude aspoň jeden lek plně hrazeny?

No a fčil ta nova eurosajuzova zlodějna. Kdysik, když mi kdosik šahnul na naspořene prachy v bance, byla to buď jakasik zlodějska sviňa (pak se tomu říkalo kradež), nebo jakasik rudobolševicka sviňa (pak se tomu říkalo měnova reforma), nebo jakakoliv jina sviňa (pak se tomu říkalo konfiskace). Nově, když vam kdosik ukrade vaše našporovane prachy (a rozhodnutim uřednika EuroSajuzu to može byt 4%, nebo 20%, nebo klidně 100% toho, na co ste šetřili cely život), pak už dostali novinaři přikaz nazyvat to „bankovni daň“.

Mam duvodne podezřeni, že tady cosik smrdi. A konina to nebude.

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, Nikosia

 

Novinky

04.06.2014 17:31
V pruběhu června bude synkum ve vladě předloženy materyjal, pomoci kereho bude navyšeny počet cyganu ve vladě, a to z nuly na několik. Je to materyjal, kery pochazi jednoznačně z myšlenkoveho schematu mojeho Mordoru, kery ma za ukol rozvratit statni zřizeni v Česku a EvroSajuzu.   Na...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Kontakt

Ladislav Větvička, kandydat vět Knajpa Na Mexiku
742 85 Vřesina-Mexiko 194
ladislav.vetvicka@centrum.cz